Forsiden | Nyheder | Destinationer | Rejsebureauer | Skiudstyr | Skiklubber | Sne & Vejr | Kontakt
   

En skiferie til Østrig kan koste kassen

Skiferie er generelt en noget dyr ferieform og den kan blive endnu dyrere, hvis du ikke opfører dig korrekt på de østrigske løjper.

”Peter Hansen” var sammen med sin kone på skiferie i Østrig og på sidstedagen var han indblandet i et sammenstød med en anden person på pisterne. I en sammenfletning stødte han sammen med en anden person og det østrigske politi mente, at han var ansvarlig for uheldet og takserede det til en bøde på ikke mindre en 9.000 danske kroner. Politiet mente, at han havde forbrudt sig mod FIS regler om god opførsel på pisterne.

”Peter Hansen” mener, at de begge var lige gode om det og nægter at betale bøden. Ingen vidner blev afhørt og det er kun de to implicerede parters forklaring, der ligger til grund for det østrigske politis beslutning om, at det er ham der er ansvarlig for uheldet og skal betale.

Kilden: Politiken.dk

FIS’s færdselsregler

1. Hensyn til andre
En skiløber eller snowboarder skal respektere andre og ikke udsætte dem for fare. 

2. Kontrol af fart og adfærd
En skiløber eller snowboarder skal altid være i kontrol. Fart og adfærd skal tilpasses færdighedsniveau, terræn, vejrlig, sigtbarhed og tæthed af trafik på pisten.

3. Valg af spor
En bagfra kommende skiløber eller snowboarder skal vælge sit spor, så han ikke er til fare for de forankørende.

4. Overhaling
En skiløber eller snowboarder kan overhale ovenom, nedenom, til højre og til venstre forudsat, at den langsomme får plads til alle sving og bevægelser, kontrollerede som ukontrollerede.

5. Start
Inden løbet startes, genoptages efter standsning eller klatring op ad pisten, skal en skiløber eller snowboarder orientere sig opad og nedad for ikke at bringe sig selv eller andre i fare.

6. Standsning på pisten
En skiløber eller snowboarder må aldrig standse på pistens snævre eller uoverskuelige partier med mindre det er strengt nødvendigt. Ved fald på snævre og uoverskuelige partier skal løberen fjerne sig fra området hurtigst muligt.

7. Til fods på pisten
Hvis det er nødvendigt for en skiløber eller snowboarder at gå eller klatre opad eller nedad på pisten, skal dette foregå i pistens kant.

8. Skiltning
En skiløber eller snowboarder skal respektere skiltningen i terrænet, påbud og advarsler.

9. Hjælp ved ulykker
Enhver skiløber eller snowboarder er forpligtiget til at yde hjælp ved ulykker.

10. Identifikation
Ved uheld skal enhver skiløber eller snowboarder og ethvert vidne udveksle navne og adresser også selvom de ikke er involverede i uheldet.

Kilde: Danmarks Skiforbund

 
Skimagasinet.dk © 2003 - 2014